Freeze-Unfreeze-Move

6 apr 2017 | 0 comments

In gesprek met een ondernemer die voor een uitdaging staat welke waarschijnlijk herkenbaar is voor vele ondernemers.

De situatie…

Je bedrijf loopt goed, kan natuurlijk beter, maar hoe doe ik dat? Waar begin ik? Hoe kies ik? En wat krijg ik ervoor als ik voor het een kies en niet voor het ander? Allemaal vragen van onze ratio….op de vraag hoe het voor hemzelf voelde, kwam het antwoord: dat weet ik eigenlijk niet! Moet ik dat weten? Mis ik wat? Opnieuw allemaal vragen….vragen gestuurd vanuit de ratio (het hoofd) en in hetzelfde up tempo zoals de ondernemer de dagen voorbij ziet vliegen en nooit klaar is….. Tussen de bedrijven door geeft de ondernemer aan dat ‘ie eigenlijk best wel erg moe is, vooral wanneer hij zich focust op zijn gevoel. Het besluit is daarom om dat vooral maar niet te doen. En ook z’n rug begint weer wat op te spelen, “nou ja het gaat vast vanzelf weer over, als ik “gewoon” aan het werk ben, voel ik niks”….herkenbaar???

Freeze-Unfreeze-Move

Het voordeel van altijd in de hoogste versnelling leven is dat je weinig hobbels en bobbels op de weg voelt…je vliegt als het ware door alles heen. En dit voordeel wordt nog eens bevestigd als je ns een keer wat langzamer gaat, want dan begin je te voelen en daar kun je dan best wel van schrikken (freeze). Schrikken zet ons vaak in de modus terug te gaan naar alom bekende en veilige ….en zie daar het ontstaan van een niet (meer) effectief patroon. Terug naar de ondernemer waarmee ik in gesprek was: hoe pittig het hem ook lijkt, hij voelt aan alles dat het tijd is “iets” te veranderen. Even terug naar een lagere versnelling, kilometers maken te ervaren wat van het  schrik-effect kan worden geleerd(unfreeze). Kortom: op weg naar duurzame beweging(move).

Heb je ook vragen over je persoonlijke ontwikkeling? Imovera biedt professionele begeleiding op maat voor jou gemaakt….met of zonder paarden! Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak: info@imovera.nl / 0651256258

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Imovera

Coaching & Management
Jouw partner in ontwikkeling

Neem contact op

Petra van der Zee
06 51 256 258
info@imovera.nl

Gegevens

Imovera
Jongedyk 10
8771 KJ Nijland

 

Pin It on Pinterest

Share This