Ingewikkeld hoor dat ontwikkelen!

2 mrt 2017 | 0 comments

Je zou zeggen dat het afdoen van wikkels niet zo moeilijk is en vooral bevrijdend werkt! En dat is helemaal waar! Toch weet ik uit ervaring dat het niet alleen maar makkelijk en bevrijdend is….zo ervoer ik gisteren nog maar even ter bevestiging, zodat ik dat vooral niet zou vergeten 🙂

Het gevoel doet niet mee….

Tijdens het lesrijden op mijn paard was ik met een aantal dingen tegelijk bezig, want ja, als ik dan toch aan het lessen ben, dan ook maar veel tegelijk oppakken toch? Op een gegeven moment zat m’n paard vast aan 1 kant en wilde het niet zoals ik had bedacht. Conclusie: het was niet de meest productieve les en ik had niet lekker gereden! Naderhand met m’n instructeur hierover sprekende, snapte ik het wel: ik was met teveel dingen tegelijk bezig, zat daardoor vooral in m’n hoofd en datzelfde hoofd besloot ook m’n gevoel te negeren, want dat bracht niks goeds. Gevolg: een dichtgeknepen keel en de tranen prikkend achter m’n ogen. Niet zeuren: gebruik je verstand, er is niets ergs aan de hand!

Oh ja ik ben ook “maar” mens…

Het meest geirriteerd was ik eigenlijk van het feit dat ik er zo’n last van had, IK he, die juist met haar hoofd zo begreep wat er speelde en anderen helpt inzichten te krijgen voor hun eigen ontwikkeling. Ik besloot naar bed te gaan: tomorrow is another day! En vanochtend in de stal bij m’n paard gebeurde het ineens: m’n paard kwam bij me staan en drukte haar neus tegen m’n keel, dezelfde plek waar ik de spanning voelde….ik voelde de warme adem van m’n paard en ze ademde uit …. ik kon dat toen ook doen! Dank je wel mijn lieve paard, ontwikkelen MET jou is minder ingewikkeld dan zonder jou…en toch blijft het ingewikkeld!

En op de foto zie je twee boeken welke ik als coach vaak gebruik als bron voor de coachactiviteiten. Vooral “ik (k)en mijn ikken zijn van toepassing op hetgeen hierboven staat. Heb je interesse in persoonlijke ontwikkeling met hulp van mijn paarden? info@paardalscoach.com. Je bent van harte welkom!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Imovera

Coaching & Management
Jouw partner in ontwikkeling

Neem contact op

Petra van der Zee
06 51 256 258
info@imovera.nl

Gegevens

Imovera
Jongedyk 10
8771 KJ Nijland

 

Pin It on Pinterest

Share This