Ongenode gast

5 jan 2017 | 0 comments

Vandaag was ik in gesprek met een ondernemer die een goede analyse kon maken van de noodzakelijke verbeterpunten in z’n bedrijf/werk. En toch lukt ’t m niet de neergaande spiraal te doorbreken…..

Deze ondernemer heeft als ’t ware een ongenode gast aan tafel, waarvan ie wel weet dat ie er is, maar hij weet niet hoe die bij de tafel weg te krijgen is. De ongenode gast schotelt blijvend verkeerde dingen voor die ooit in een fase best wel lekker waren, maar waarvan zowel hij als jij ook buikpijn kregen later. Zelfs wanneer dit zichtbaar leidt tot het ongezonder worden van de ongenode gast en jezelf, is het lastig het patroon te doorbreken! Want immers op het moment zelf smaakt het lekker en we leven maar 1 keer, dus hupsakee we genieten. Ook ongezonde dingen bieden houvast en als je t vaker doet, voorkomt het zelfs dat je je maagzuren of -krampen gaat voelen. Met als gevolg dat je de ongenode gast ook zelf gaat uitnodigen….vaker dan je eigenlijk lief is zelfs…

Ons brein

Dit proces speelt zich af in ons brein als we niet meer weten wat te doen. We zoeken de veiligheid van niet werkende patronen en hiermee blijven we ogenschijnlijk weg van de angst hoe we ons zullen voelen/gedragen als we ermee kappen….tegen beter weten in.

Patroon doorbreken….een heldendaad! Je kunt het!

En toch…het aangaan van het gesprek hierover met een professional is de eerste stap om het patroon te doorbreken. En het is een heel belangrijke stap waarvoor je jezelf een groot compliment mag geven. Want hoe vanuit het onderbewustzijn dan ook gestuurd….je geeft hiermee gehoor aan een noodkreet van je systeem, de onrust in je lijf…het kan zo niet langer doorgaan!

ONT-wikkelen

En vervolgens begint het pad van ontwikkelen…ja inderdaad

ONT-wikkelen. De wikkels er af, in je hemd staan of zelfs in je nakie….zien wie je bent! brrrr….wat koud! Maar…..door kou te voelen, herken je de warmte ook weer beter….en dat heb je nodig om stappen te zetten, zo komt er weer balans.

Balans

En vanuit balans gaat alles beter, makkelijker, plezieriger….ben jij weer jij en besluit jij of je soms de ongenode gast nog eens een vorkje mee laat prikken…leer je terug te kijken naar de ongenode gast als een belangrijke fase om nu te zijn waar je bent!…..kortom: we hebben onze ongenode gasten ook nodig!!!

 

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Imovera

Coaching & Management
Jouw partner in ontwikkeling

Neem contact op

Petra van der Zee
06 51 256 258
info@imovera.nl

Gegevens

Imovera
Jongedyk 10
8771 KJ Nijland

 

Pin It on Pinterest

Share This